Gratis fragt ved køb over 499,-

Hurtig levering 2-5 hverdage

30 dages fortrydelseret

Dansk E-mærket shop

Se alle vores nyheder her - Gratis fragt over 499,-
Grebkompagniet Greb

Messinggreb og knopper – Hvad betyder de forskellige typer messing

Messinggreb er et meget populært element i boligindretningen og især som køkkengreb, skuffegreb, køkkenknopper, møbelknopper og knager. Man kan inddele messing greb i 6 kategorier.

Messing er en legering af kobber og zink, der er kendt for sin holdbarhed og skønhed. Når messing poleres, fjernes de naturlige oxider, der danner sig på overfladen af metallet over tid, og den blanke overflade fremhæves. Derefter kan messinggrebet lakeres for at beskytte overfladen og forhindre, at den patineres. Hvis grebet messing grebet ikke poleres og lakeres men forbliver ”råt”, vil grebet patinere over tid.

  • Ubehandlet messing. Har en mere ”rå ”overflade, som med tiden vil få en smuk patina, der giver grebet en unik og autentisk karakter. Patinaen skaber en følelse af tidløshed og kan tilføje personlighed til ethvert rum i dit hjem – samtidig synes messingen ikke så skinnende.
  • Poleret ubehandlet. Fremstår med en skinnende oveflade som vil ændre udtryk overtid, da grebet patinerer.
  • Poleret og lakeret messing. Poleret eller lakeret messing er en populær og stilfuld finish, der kan give et strejf af elegance og eksklusivitet til ethvert rum. Grebet, der beskrives i teksten, er et eksempel på et smukt poleret messinggreb, der kan bruges som både køkkengreb og møbelgreb. Den polerede og lakerede messingfinish på grebet gør det meget holdbart og modstandsdygtigt over for rust og korrosion.
  • Mat messing. Greb og knopper er ikke polerede eller lakeret og fremstår derfor med en mat overflade, som patinerer over tid og grebet bliver bare smukkere og smukkere. Du kan altid pudse grebet op med en ren opvredet klud, undgå polér- og rengøringsmidler.
  • Børstet messing. Børstet messing har under den senere tid blevet mere og mere populært.Overfladen har en solid farve med strimler af metalspåner der er gået over materialet for at give en patina-fornemmelse uden at det får en rå overflade. Greb og knopper i børstet messing findes i både massiv messing, i aluminium og i zink.
  • Antik messing. Oftest er greb og knopper i antik messing lavet af zink og herefter overfladebehandlet. Det betyder at de ikke er i massiv messing, men at de bibeholder deres udtryk. Det vil sige at man ikke kan polere dem op så de skinner og at de ikke patinerer yderligere.

I dette indlæg fortæller vi mere om de ovenstående 6 typer messing samt viser nogle eksempler på greb og knopper i de forskellige udtryk af messing.

Greb og knopper i ubehandlet messing

Ubehandlet messing er et meget populært materiale i boligindretningen og især til køkkengreb, skuffegreb, køkkenknopper og møbelknopper. Denne type messing har en mere rå overflade, som med tiden vil få en smuk patina, der giver grebet en unik og autentisk karakter. Patinaen skaber en følelse af tidløshed og kan tilføje personlighed til ethvert rum i dit hjem – samtidig synes messingen ikke så skinnende.

Når du vælger et messing greb som er ubehandlet, skal du være opmærksom på, at det kræver lidt mere vedligeholdelse end et greb i poleret messing. Ubehandlet messing vil med tiden oxidere og miste sin oprindelige glans, men vil få en smuk patina. Hvis du vil bevare messingens oprindelige glans, kan du polere grebet en gang imellem med en blød klud.

Men hvis du foretrækker den rå og naturlige patina, der vil danne sig over tid, er et greb i ubehandlet messing det perfekte valg for dig i din boligindretning. Patinaen kan tage alt fra et par uger til et par måneder, afhængigt af hvor ofte grebet berøres og i hvilket miljø det er placeret. Men når patinaen først er dannet, vil den beskytte messingoverfladen og gøre messinggrebet mere modstandsdygtigt over for ridser og pletter.

Den enkle udformning af nedenstående eksempler af greb og knopper understreger messingens naturlige skønhed og skaber en tidløs elegance, der vil klæde ethvert køkken, garderobe, entré eller badeværelse. Det massive messing, som grebet er lavet af, gør det også meget solidt og holdbart. Det er modstandsdygtigt over for daglig brug og hyppig rengøring, hvilket gør det til en praktisk, funktionel og smuk tilføjelse til dit hjem.

Ubehandlet messing kan se fantastisk ud på både lyse og mørke fronter og kan tilføje et strejf af elegance til enhver boligindretning. Det fungerer særligt godt sammen med andre materialer som træ og sten, og kan være med til at skabe en varm og indbydende atmosfære i ethvert rum.

I modsætning til greb i poleret messing er ubehandlede messinggreb mere tilbøjelige til at tiltrække støv og snavs på grund af den ”rå” overflade. Men med en regelmæssig rengøring med en blød klud kan du let holde dit greb rent.

Alt i alt er et greb i ubehandlet messing en smuk og funktionel tilføjelse til ethvert hjem. Det kræver lidt mere vedligeholdelse end et greb i poleret messing, men det kan tilføje karakter og personlighed til dit hjem, som kun patinaen over tid vil skabe.

Messinggreb og knopper - Typer af messing

 

Patina 45 / Patina 120

Dot

Tubular

Lounge

Greb og knopper i poleret ubehandlet messing

Greb og knopper i poleret ubehandlet messing vil som ovenstående patinere over tid, men de fremstår mere skinnende i starten. Over tid vil de også få et mere mat og robust udtryk, men kan pudses op igen med en ren oprevet klud.

Messinggreb og knopper - Typer af messing

 

1353 – 96 / 1353 – 128

Bolmen – 96 / Bolmen -128

Dalby

Thumbler

Greb og knopper i poleret og lakeret messing

Poleret og lakeret messing er en populær og stilfuld finish, der kan give et strejf af elegance og eksklusivitet til ethvert rum. Den polerede og lakerede messingfinish på grebet gør det meget holdbart og modstandsdygtigt over for rust og korrosion og grebet vil ikke patinere over tid.

En af fordelene ved at bruge poleret og lakeret messing er, at det giver et tidløst og klassisk udseende, der passer til både landlige og moderne omgivelser. Messing har været brugt i århundreder til dekoration og inventar, og det er stadig populært i dag på grund af dets skønhed og alsidighed.

Den polerede og lakerede overflade på grebet gør det også meget nemt at holde rent og pænt. Messing er et materiale, der ikke er tilbøjeligt til at tiltrække støv og snavs, og når det gøres rent, vil det skinne som nyt. Dette gør det ideelt til brug i køkkener og badeværelser, hvor hygiejne er en vigtig faktor.

Det er også værd at bemærke, at det polerede og lakerede messinggreb vil bevare sit glansfulde udseende i mange år fremover. Dette skyldes, at den lakerede overflade beskytter messing mod oxidationsprocesser, der normalt ville forårsage, at messing mister sin glans og patineres over tid. Det betyder også, at grebet vil forblive smukt og holdbart i mange år fremover.

I sidste ende er poleret eller lakeret messing en elegant og stilfuld finish, der passer til en lang række boligindretninger. Det kan give et rum et strejf af elegance og eksklusivitet, samtidig med at det er holdbart og nemt at vedligeholde.

Messinggreb og knopper - Typer af messing

 

1353 – 96 / 1353 – 128

1690

2078

Lip 40 / Lip 120

Greb og knopper i mat messing

Greb og knopper i mat messing fås i 2 forskellige udgaver – I massiv messing og i en overfladebehandlet udgave. Greb og knopper i massiv messing har fra starten et mere mat udtryk (patineringen er i gang) og vil med tiden ændre udseende.

Greb og knopper i mat messing som er overfladebehandlet, er typisk lavet af zink og derefter overfladebehandlet. Det betyder at selve grebet ikke er lavet af messing og at udseende forbliver det samme og ikke ændrer udtryk over tid.

Messing greb og knopper - typer af messing

401

3922

Greb og knopper i børstet messing

Greb og knopper i børstet messing er typisk lavet af zink og derefter overfladebehandlet. Det betyder at greb og knopper ikke ændrer udseende over tid.

Børstet messing vil sige at overfladen er børstet og har ”riller” i overfladen. Det giver et spændende og meget populært udtryk. Børstet messing kan fremstå varmere og lidt rødligere end de andre messing greb, da der dannes ”skygger” i rillerne.

 

Messinggreb og knopper - Typer af messing

Envelope 32 / Envelope 160

Station 32 / Station 160 / Station 320

Lounge

Edge Straight 40 / Edge Straight 100 / Edge Straight 200 / Edge Straight 350 

Greb og knopper i antik messing

Greb og knopper i antik messing er typisk lavet af zink og derefter overfladebehandlet. Det betyder at greb og knopper bibeholder deres udtryk og at de ikke ændrer sig over tid.

Man kan sige at de allerede har en patineret overflade.

Messing greb og knopper - Typer af messing

Equester

Manor

Edge Straight 40 / Edge Straight 200

Simon

Pleje af messing greb og knopper

Når du vil rengøre greb og knopper, så brug en ren fugtig klud og undlad at bruge rengøringsmidler, da det kan påvirke messingen på en uhensigtsmæssig måde.

 

Betalingsmidler på Grebkompagniet Betalingskort
Kurv

Ingen varer i kurven.