Gratis fragt ved køb over 499,-

Hurtig levering 2-5 hverdage

30 dages fortrydelseret

Dansk E-mærket shop

Se alle vores nyheder her - Gratis fragt over 499,-
Greb og knopper er den afgørende detalje på dit køkken- og møbelprojekt

Greb og knopper er den afgørende detalje på dit køkken- og møbelprojekt

Når det kommer til renovering, DIY og redesign af køkken, møbler, skabe eller døre, er valget af greb og knopper afgørende. Greb og knopper er ikke blot funktionelle elementer, de kan også tilføje en unik stil og æstetik til dine rum. 

Dette blogindlæg har til formål at vise dig hvor står forskel nogle greb kan gøre på en nymalet kommode. Vi vil ikke gå i dybden med selve renoveringen af kommoden, men blot komme med en kort gennemgang.

Opskrift 🙂

1 stk. gammel kommode

1 bøtte Mineral maling

1 stk. pensel

Møbelvoks

Sandpapir (korn 120)

Rengøringsmiddel

1 stk. skål med lunkent vand

1 stk. fnugfri klud

4 stk. greb

1 bøtte møbellak

Evt. spartelmasse

Før du går i gang med at male kommoden med mineralmaling

Giv kommoden en ordentlig omgang rengøring. Fjern det værste støv med en støvsuger og vask kommoden godt med en godt opvredet klud med rengøringsmiddel. Lod kommoden tørre helt op inden du går i gang med at slibe.

Hvis der er ridser eller hakker, så brug spartelmasse til at fylde dem ud.

Slibning af kommoden

Slib overfladerne og sørg for at slibe alle små ridser væk, da de ellers vil være synlige efter du har malet.

Hvis muligt så slib langs med årene i træet.

Maling af kommoden

Kommoden er blevet malet 2 gange. Mellemslib evt. Forsigtigt mellem de 2 omgange (husk at fjerne evt. slibestøv inden du maler anden omgang). 

Husk a overholde tørretider for alle dele i procesen – rengøring, spartelmasse, mineralmaling og overfladebehandling.

Et lille tip

Hvis alle skuffer er ens, så kan det være en god ide at nummererer skufferne, så du ved i hvilken rækkefølge de skal tilbage i kommoden. Specielt på gamle møbler kan der over tid komme forskellig slidtage på skufferne, så de ikke “glider” lige så nemt hvis de får en anden placering i kommoden.

Vælg af greb eller knopper

DIY med greb og knopper

Test skufferne – Mærk hvordan de er at trække ud og skubbe ind – Er der meget modstand kan du med fordel smøre noget starin på undersiden af skuffen.

På denne kommode var skufferne lidt tunge, så vi valgte at bruge skålgreb. Dels for at gøre det nemmere at bruge skufferne (funktion) og dels for at ramme tidsånden på kommoden (stilart).

Skålgrebene er i mat messing som tilføjer et elegant og klassisk touch til kommoden og giver samtidig et flot blikfang i kontrasten til den dybe blå farve på kommoden.

 

Andre forslag til greb på kommoden

Leder du efter et moderne skålegreb, kan du med fordel se nærmere på dette greb, som med sin skålformede opbygning giver et nostalgisk touch til dine skuffer i dit køkken, bad eller dit møbelprojekt (DIY). Håndtaget giver med sin udformning god plads til dine fingre, så du får et fast og komfortabelt greb, og så er det moderne twist i dette design, at skruerne ikke er synlige, men lader grebet træde frem.

Endnu en moderne fortolkning af det traditionelle skålgreb.

Med sin skålformede udformning får du her et solidt skålgreb med god plads til fingrene, så du nemt kan få adgang til indholdet i skufferne. Grebets udformning gør desuden, at skruerne er gemt væk, så du får et greb med en stilrent og formfuldendt udtryk.

Port grebet er lavet i en antik brun farve, der giver grebet et originalt look, som vil sætte sit helt eget autentiske præg på dine møbelprojekter der hjemme. Grebet kan med fordel bruges til at give dit møbelprojekt et helt nyt udtryk.

Leder du efter et moderne skålgreb, kan du med fordel se nærmere på dette greb, som med sin skålformede opbygning giver et nostalgisk touch til dine DIY projekter der hjemme. Skålegrebet giver med sin udformning god plads til dine fingre, så du får et fast og komfortabelt greb, og så er det moderne twist i dette design, at skruerne ikke er synlige, men lader grebet træde frem.

God arbejdslyst med dit næste DIY møbelprojekt.

Betalingsmidler på Grebkompagniet Betalingskort
Kurv

Ingen varer i kurven.