Gratis fragt ved køb over 499,-

Hurtig levering 2-5 hverdage

30 dages fortrydelseret

Dansk E-mærket shop

Se alle vores nyheder her - Gratis fragt over 499,-
Messinggreb - Tidløs elegance til dit hjem

Hvor monterer jeg greb på køkkenlåger og skuffer

I dette indlæg vil vi gennemgå tommelfingerreglen for placering af køkkengreb – I underskabene, i højskabene og i overskabene. Det er en tommelfingeregel fordi der i teorien ikke er en rigtig eller forkert placering af greb og knopper, men der er alligevel nogle retningslinjer som gør resultatet bedre.

Tommelfingerreglen siger at du normalt monterer greb og knopper 2,5 – 5 cm fra låge- og skuffekanten.

Placering af greb på overskabe

Placeringen af køkkengreb og knopper på underskabene i dit køkken afhænger af forskellige faktorer, herunder størrelsen på skabet, dets placering i køkkenet og personlige præferencer. Her er nogle overvejelser, du kan tage med i betragtning, når du beslutter, hvor du vil placere dine køkkengreb:

Placering Af Greb

Håndtagets størrelse: Jo større håndtaget er, jo mere plads kræver det. Hvis du vælger større greb, skal du sørge for, at der er nok plads til at åbne skabet helt uden at ramme omkringliggende skabe og greb. Specielt ved hjørneskabe/skuffer kan du risikere at du ramme grebet på de andre låger/skuffer.

Afstanden mellem skruehullerne på grebene kaldes C/C mål. Det betyder center hul til center hul og det måles altid i millimeter. De mest almindelige C/C mål er 64, 96, 128 og 160 mm. Oftest kan man se i navnet på grebet hvad C/C målet er. Vi har flere hundrede forskellige greb i mange forskellige størrelser, så du finder helt sikkert et greb hos os som passer dit køkken, garderoben, badeværelset eller dit møbel.

Der er 2 mål som er de vigtigste når du skal vælge greb:

 1. C/C målet
 2. Længden af selve grebet. Grebet kan godt være en del længere end C/C målet.

Hvad betyder C/C mål på greb
Skabets størrelse/bredde: Hvis du har mindre skabe, kan du overveje mindre greb eller knopper. Hvis skabet er større (bredden), kan du overveje at bruge større greb. Hvis du har blandede bredder på underskabene, kan du overveje at finde greb som fås i forskellige bredder.

Når det kommer til den specifikke placeringer af køkkengreb, er der ingen fast regel eller standard. Her er nogle muligheder, du kan overveje:

Køkkenunderskabe

Placering af greb på køkkenunderskabe

Skuffer

 1. Plant design: Du kan placere grebene forskellige steder på skufferne. Har du et helt glat design på skuffefronten kan du enten placere grebet i midten eller i toppen af skuffefronten.
 2. Design med ramme: Hvis dine skuffefronter er med ramme, vil den bedste placering være i den øverste ramme (i midten).

Låger

 1. Plant design: Du kan placere grebet 3 forskellige steder. I toppen kan du vælge enten at placere grebet i midten af lågen, så kan lågen nemmere tilgås fra begge sider eller du kan placere grebet ude i siden (i toppen, modsat hængslerne). Med denne placering kan du også vælge mellem at placere grebet vandret eller lodret.
 2. Design med ramme: Her kan du vælge mellem de samme placeringer som ovenstående.

Placering af greb - underskabe

Højskabe

Skuffer

 1. Plant design: Du kan placere grebene forskellige steder på skufferne. Har du et helt glat design på skuffefronten kan du enten placere grebet i midten eller i toppen af skuffefronten.
 2. Design med ramme: Hvis dine skuffefronter er med ramme, vil den bedste placering være i den øverste ramme (i midten).

Placering af greb på højskabe

Låger

 1. Plant design: Du kan placere grebet 2 forskellige steder. I midten af lågen ude i siden, modsat hængslerne. Med denne placering kan du også vælge mellem at placere grebet vandret eller lodret.
 2. Design med ramme: Her kan du vælge mellem de samme placeringer som ovenstående, men oftest vælges den lodrette placering.
 3. Højskab med 2 låger: Her gælder den samme tommelfingerregel (plat design og design med ramme). Oftest monteres grebene overfor hinanden (modsat hængslerne) – Nederst på den øverste låge og øverst på den nederste låge.

Placering af greb - Højskabe

Overskabe

Placering af greb på overskabe

Låger

 1. Plant design: Du kan placere grebet 2 forskellige steder. I midten af lågen i bunden eller nederst modsat hængslerne. Med denne placering kan du også vælge mellem at placere grebet vandret eller lodret.
 2. Design med ramme: Her kan du vælge mellem de samme placeringer som ovenstående, men oftest vælges den lodrette placering.

Placering af greb - Overskabe

I sidste ende afhænger det af dine personlige præferencer og køkkendesign, når du beslutter, hvor du vil placere dine køkkengreb på skabene. Det er altid en god ide at overveje forskellige muligheder og måske endda prøve forskellige placeringer for at se, hvad der fungerer bedst for dig og dit køkken.

Betalingsmidler på Grebkompagniet Betalingskort
Kurv

Ingen varer i kurven.